ΣχετικαΠοιοί είμαστε;


Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Eurasia» διδάσκουν έμπειροι καθηγητές ξένων γλωσσών, πτυχιούχοι φιλόλογοι - απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού, κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών διπλωμάτων, με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε φορείς, όπως ελληνικά ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, φροντιστήρια και πολιτιστικούς συλλόγους.


Απευθυνόμαστε στους πτυχιούχους ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ, στους φοιτητές, καθώς και σε στελέχη του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά και σε άτομα που επιθυμούν γενικότερα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μαθαίνοντας και αποκτώντας μια από τις γλώσσες που διδάσκονται στο Κέντρο μας.
Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης όσων γνωρίζουν ήδη την εκάστοτε ξένη γλώσσα.[/block]

Διάρκεια σπουδών


Η ολοκλήρωση της φοίτησης γίνεται με το πέρας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, τα οποία πραγματοποιούνται εντός 2 ημερολογιακών ετών. Κάθε έτος η φοίτηση διαρκεί 8 μήνες και οι παραδόσεις μαθημάτων ξεκινούν την 1Ιουνίου. Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, τις ώρες (12:30-21:30).Μετά την ολοκλήρωση των 4 κύκλων σπουδών, το επίπεδο κατανόησης και γνώσης της εκάστοτε γλώσσας αντιστοιχεί με το ‘Μέτρια’ ή ‘Καλή’ (Β1 ή Β2). Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν και να φτάσουν σε ανώτερο επίπεδο δημιουργούνται προαιρετικά τμήματα ολοκλήρωσης των σπουδών επιπέδου C1 και C2 που αντιστοιχούν στην Άριστη γνώση της γλώσσας ή και παρέχεται δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων.


Εξετάσεις


Κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Ιούνιο διενεργούνται γραπτές προαγωγικές εξετάσεις. Η προαγωγή ενός σπουδαστή στον επόμενο κύκλο σπουδών εξαρτάται από την επαρκή παρακολούθηση των παραδόσεων, την πρόοδό του, τη συμμετοχή του στις προαγωγικές εξετάσεις και τον τελικό βαθμό επίδοσης.

Εγγραφές


Οι εγγραφές διενεργούνται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Ιούνιο κάθε έτους. Σε κάθε τμήμα εγγράφονται από 6 ως 12 άτομα. Οι υποψήφιοι σπουδαστές κατά την εγγραφή τους καταβάλλουν τα δίδακτρα του ενός μήνα του συνολικού ποσού για τα δίδακτρα του εξαμήνου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα εγχειρίδια.

Κατατακτήριες εξετάσεις


Κάθε Σεπτέμβριο και Ιανουάριο διενεργούνται κατατακτήριες εξετάσεις για όσους επιθυμούν να εγγραφούν σε προχωρημένο εξάμηνο σπουδών, ανάλογα με τις τυχόν προϋπάρχουσες γνώσεις τους στην κάθε γλώσσα.
Διδάσκοντες


Στο Κέντρο μας διδάσκουν έμπειροι πτυχιούχοι καθηγητές, ειδικευμένοι στις νέες μεθόδους διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για κάθε γλώσσα.


Τατιάνα Τριανταφυλλίδου

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ρωσικής Γλώσσας «Πούσκιν» της Μόσχας. Απόφοιτη του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ορέχοβο-Ζούεβο Ρωσίας.

Δίδαξε τη Ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία για πολλά χρόνια σε διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος, όπως στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών), στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Κέντρο Ξένων Γλωσσών), στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής), καθώς και σε άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες, έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα, καθώς και μονογραφίες σχετικά με τη ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία.


Εριέττα Τριανταφυλλίδου

Απόφοιτη του τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με εξειδίκευση στις Γλώσσες, στη Φιλολογία και στον Πολιτισμό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εξειδικεύτηκε σε θέματα διδασκαλίας της Ρωσικής γλώσσας ως ξένης, καθώς και της διδασκαλίας της Ρωσικής γλώσσας σε δίγλωσσους και πολύγλωσσους μαθητές στο πανεπιστήμιο της Μόσχας «Peoples' Friendship University of Russia».

Δίδαξε τη Ρωσική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας - σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης γλωσσομάθειας ALTE (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2) - στη Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, καθώς και στο Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό Ινστιτούτο Σπουδών και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης. Έλαβε μέρος σε προγράμματα «Διά Βίου Μάθησης», όπου δίδαξε Ρωσική Εμπορική Ορολογία. Έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Άρθρα της δημοσιεύθηκαν σε Πρακτικά συνεδρίων που διοργανώθηκαν σε πανεπιστήμια της Ρωσίας.

Μεταφράστρια και διερμηνέας. Επιμελήτρια κειμένων του μηναίου ρωσόφωνου περιοδικού «Saloniki City».

 

Eurasia Studies - Βασιλέως Ηρακλείου 26, 3ος όροφος Τκ: 546 22, Θεσσαλονίκη
Σταθερό: +30 2311 242 686 - Κινητό: +30 697 481 9174
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ώρες Λειτουργίας Κέντρου 12:00 - 21:30 Καθημερινά